Rode Duivel verbaast met onwaarschijnlijk scenario

Rode Duivel verbaast met onwaarschijnlijk scenario
Maandag 14 juni 2021 - 07:00   I   door Redactie

Met de 3-0-zege tegen Rusland heeft België niet alleen de twijfels weggespeeld, maar zichzelf voor de buitenwereld meteen nog wat meer tot favoriet op de eindwinst gepromoveerd.

Alvast één speler rekent erop dat de Rode Duivels straks ook de finale halen. Timothy Castagne kreeg letterlijk en figuurlijk een zware klap te verwerken toen hij na een botsing met een Rus een meervoudige oogkasbreuk opliep.

De Leicester-speler heeft ondertussen de selectie verlaten, maar hoopt vurig alsnog fit te raken om deel uit te maken van de selectie bij de finale op 11 juli als zijn ploegmaats zover zouden raken. Een droomscenario, maar tegelijkertijd ook heel onrealistisch.

Ingreep uitgesteld?

Want Het Nieuwsblad weet dat de Belgische bondsdokter Kristof Sas een afspraak maakte om Castagne dinsdagochtend in Antwerpen te laten opereren. Maar de operatie kan enkel plaatsvinden als zijn oog voldoende ontzwollen is en nadat hij maandagavond nog eens door de scanner is geweest.

(LEES VERDER ONDER FOTO)

Zo niet, wordt de ingreep uitgesteld. Maar ook los daarvan lijkt het niet mogelijk. Want verklaarde bondscoach Roberto Martínez: "Op de beelden hebben we kunnen zien dat het niet om 2, maar om 3 of 4 breuken gaat. Hij zal perfect herstellen, maar dat zal wel zo'n 6 weken duren."

 

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022