Sterk Italië wint openingsmatch op EK met ruime cijfers

Vrijdag 11 juni 2021 - 22:50   I   door Redactie

Italië heeft de openingswedstrijd op EURO 2020 gewonnen. In het Stadio Olimpico in Rome won de ploeg van Roberto Mancini met 0-3 van Turkije. In de tweede helft nam Italië afstand dankzij een own goal van Demiral en doelpunten van Immobile en Insigne.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van beide teams duidelijk. Turkije kroop terug tot voor de eigen rechthoek, terwijl Italië de bal opeiste en zijn tegenstander probeerde te ontwrichten. Chiellini dwong Cakir bij een corner tot een geweldige redding, maar aan de rust stond het nog steeds 0-0.

3 goals in 20 minuten

In de tweede helft slaagde Italië er toch in om afstand te nemen van de Turken. Na een own goal van Demiral kraakte Turkije. Tien minuten later zorgde Immobile voor de veilige 0-2 en nog eens tien minuten later krulde Insigne de derde van de avond enig mooi tegen de netten.

Italië kwam nooit meer in de problemen en start zo uitstekend aan het EK. Tegen Wales zal Turkije uit een ander vaatje moeten tappen. Italië kan met vertrouwen naar het duel tegen Zwitserland toeleven.