Grote zorgen bij Rode Duivels: valt Eden Hazard uit EK-selectie?

Grote zorgen bij Rode Duivels: valt Eden Hazard uit EK-selectie?
Dinsdag 08 juni 2021 - 07:30   I   door Redactie

In aanloop naar de start van EURO 2020 is de Belgische selectie niet vrij van zorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld grote twijfels over de fysieke paraatheid van Eden Hazard (30). Zien we de allerbeste Hazard nog terug? En wanneer?

Hazard sukkelt al bijna twee jaar van de ene blessure in de andere. Ook enkele dagen voor de start van het EK is het lang nog niet zeker of de Rode Duivel straks zal kunnen schitteren op het eindtoernooi. Het baart de medische staf van België ongetwijfeld zorgen.

Analist Marc Degryse doet dan ook een pijnlijke vaststelling over Hazard. “Eden staat op dit moment nog niet verder”, aldus Degryse bij VTM. “Hij is nog niet klaar om aan een match te beginnen. Hij zal niet starten tegen Rusland.”

"Dan moet Hazard thuisblijven"

“Het is voor Hazard zaak om ritme op te doen tijdens de poulefase. En zien dat hij geen reactie krijgt of last heeft. Mocht Hazard reactie hebben na zijn invalbeurt tegen Kroatië, moet hij thuisblijven”, besluit Degryse. Dat laatste is erg drastisch, maar je kan het scenario op dit eigenste moment niet eens uitsluiten.

Als over enkele dagen blijkt dat Hazard absoluut niet fit genoeg is om een rol van betekenis te spelen bij de Rode Duivels, zou hij zomaar uit de EK-selectie kunnen verdwijnen. Al gaat bondscoach Roberto Martínez er nog steeds van uit dat Hazard straks zal ontploffen.

Poll: Vind jij dat we Eden Hazard thuis moeten laten?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024