Corona zorgt voor drama bij Spanje in aanloop naar EK: Volledige ploeg blijft thuis

Corona zorgt voor drama bij Spanje in aanloop naar EK: Volledige ploeg blijft thuis
Maandag 07 juni 2021 - 13:30   I   door Redactie

Het is de nachtmerrie van elke nationale ploeg. Blessures ok, maar o wee als er corona zou uitbreken. Spanje, toch één van de favorieten, heeft het vlaggen en slaat volledig in paniek.

De Spaanse bond maakte zondag bekend dat Sergio Busquets een positieve coronatest heeft afgelegd en de gevolgen daarvan zijn verstrekkend. De Barcelona-middenvelder moet uiteraard in quarantaine, net als iedereen die recent met hem in contact is geweest.

Daar horen zowel ploegmaats als stafleden bij. Zij zullen individueel trainen. Maar de gevolgen gaan veel verder. Want om alle risico's te vermijden blijft de volledige ploeg weg van de vriendschappelijke match die dinsdag tegen Litouwen gepland stond.

Beloftenteam

De oefenpartij wordt nu afgewerkt door het Spaanse beloftenteam. Om maar te zeggen dat de voorbereiding van de Spanjaarden richting EK volledig verstoord is. Alle geplande media-activiteiten van maandag zijn afgelast.

Op training zal er vooral individueel gewerkt worden. Spanje begint aan zijn EK op maandag 14 juni met een wedstrijd tegen Zweden. Verder zitten ook nog Polen en Slowakije in hun groep.

Poll: Zal dit gevolgen hebben voor het EK van Spanje volgens jou?

TAGS  I  Spanje  I  Zweden  I  Polen  I  Slowakije

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024