Roberto Martínez overweegt grote verrassing in EK-typeploeg Rode Duivels

Roberto Martínez overweegt grote verrassing in EK-typeploeg Rode Duivels
Zaterdag 05 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

In aanloop naar de start van het EK moet Roberto Martínez wellicht nog wat sleutelen aan zijn typeploeg. Kevin De Bruyne en Axel Witsel missen de eerste poulematch, terwijl Eden Hazard hoogst onzeker is. Het maakt dat de bondscoach mogelijk uitpakt met een verrassende typeploeg.

Zo zou de piepjonge Jérémy Doku zomaar in de basis kunnen staan wanneer de Rode Duivels het volgende zaterdag opnemen tegen Rusland. Doku liet zich zien tijdens de oefenpot tegen Griekenland en kon Martínez uitermate bekoren.

"Yannick Carrasco en Jérémy Doku halen nog niet het niveau van Eden Hazard en Kevin De Bruyne op hun best, maar dat doen er in de hele wereld maar heel weinig", merkt Ludo Vandewalle, Chef Voetbal bij Het Nieuwsblad, op in de krant.

Trukendozen

"Zoals Carrasco en Doku functioneerden tegen Griekenland in de eerste helft, toen het nog min of meer een wedstrijd was, zijn er veel landen die twee zulke trukendozen in hun ­basiself willen", voegt Vandewalle er nog aan toe.

Volgens Vandewalle moet Dries Mertens zich zelfs stilaan zorgen maken over zijn basisplaats. "Doku ligt op die rechterkant nog in de weegschaal met Dries Mertens. Er zit een leeftijdsverschil van vijftien jaar tussen die twee. De aanvaller van Napoli kende tegen de Grieken - heel uitzonderlijk - een flauwe invalbeurt."

"Normaal is hij een speler die al snel in de wedstrijd zit. Maar hem afrekenen op die 45 minuten tussen allemaal ploegmaats waarvoor de intensiteit ook al niet het belangrijkste was, is unfair. Mertens weet intussen wel dat een jonge kerel nadrukkelijk op de deur klopt", besluit Vandewalle.

(Lees verder onder de afbeelding)

A very special player

In en rond het oefencomplex van de Rode Duivels valt te horen dat Martínez wel degelijk overweegt om Mertens bij de start van het EK naast de ploeg te zetten en voor Doku te kiezen. De bondscoach vindt Doku a very special player en weet dat de winger tegenstanders tot wanhoop kan drijven met zijn snelheid en dribbels.

Mertens is en blijft een topspeler, maar je kan er natuurlijk niet omheen dat hij op zijn 34ste aan snelheid en explosiviteit heeft ingeboet. Het is niet meer de Mertens vanop het WK 2018, die toen ook een erg sterk seizoen bij Napoli achter de rug had.

Met Mertens kies je voor zekerheid, ervaring en scorend vermogen. Met Doku opteer je voor het onvoorspelbare, pure snelheid en dribbels. Het heeft verdacht veel weg van een luxeprobleem. Wat zal het worden, Roberto?

Poll: Voor wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Stade Rennes  I  Napoli  I  Anderlecht  I  Rusland

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022