Vercauteren vertrekt, Antwerp verrast vriend en vijand met nieuwe trainer

Vercauteren vertrekt, Antwerp verrast vriend en vijand met nieuwe trainer
Zaterdag 29 mei 2021 - 11:44   I   door Redactie

Royal Antwerp FC en Frank Vercauteren gaan - zoals verwacht - uit elkaar. De samenwerking tussen club en trainer krijgt geen vervolg. Brian Priske (44) wordt geheel verrassend de nieuwe T1 van Antwerp.

Antwerp moet het nieuws zelf nog officieel aankondigen, maar Het Laatste Nieuws weet nu al met zekerheid te melden dat Priske binnenkort het roer overneemt. Hij zal Vercauteren, die na een half jaar alweer vertrekt, opvolgen.

Priske is geen onbekende naam voor de Belgische voetballiefhebbers onder ons. De Deen kwam tijdens zijn spelerscarrière twee seizoenen uit voor KRC Genk en passeerde nadien ook nog bij Club Brugge, waarmee hij in 2007 de Beker van België won.

In 2011 hield Priske het voor bekeken als speler en ging hij aan de slag als coach. De gewezen verdediger was achtereenvolgens assistent bij FC Midjylland, FC Kopenhagen en opnieuw FC Midtjylland. Bij die laatste club werd hij in 2019 hoofdtrainer.

Niét naar Genk

In zijn eerste seizoen als T1 leidde Priske Midtjylland onmiddellijk naar de landstitel. Afgelopen seizoen parkeerde Priske zijn elftal op de tweede plaats, na kampioen Brondby. Eind vorig jaar werd Priske nog genoemd bij KRC Genk, maar daar koos men toen voor John van den Brom.

Ook bij Standard was de Deen al eens in beeld, maar uiteindelijk is het Antwerp dat de 44-jarige Priske de kans geeft om de volgende stap in zijn trainerscarrière te zetten. Met Priske aan het roer hoopt The Great Old straks een gooi te doen naar de landstitel.

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  FC Midtjylland  I  FC Kopenhagen  I  Brondby

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024