Deze Belgische topclub ligt in poleposition om Andreas Pereira aan te trekken

Deze Belgische topclub ligt in poleposition om Andreas Pereira aan te trekken
Zaterdag 15 mei 2021 - 11:00   I   door Redactie

Andreas Pereira (25) stond ooit te boek als één van de grootste talenten van zijn generatie. Tot dusver kwam de carrière van de Braziliaanse Belg echter nog steeds niet volledig van de grond. Daarom overweegt Pereira nu om een stap terug te zetten.

In een gesprek met Eleven Sports sprak Pereira zich uit over zijn toekomst. En die ligt na een lastig seizoen in Italië mogelijk in... de Jupiler Pro League. De man die op uitleenbasis bij Lazio actief is, staat voor veel open. “Ik ga geen enkele deur sluiten voor geen enkele club", aldus Pereira.

"Als Kompany of Club Brugge zou bellen..."

"Het voornaamste is dat ik kan spelen. Dus als Vincent Kompany zou bellen of een ploeg als Club Brugge...”, zet Pereira, nog steeds eigendom van Manchester United, de deur wagenwijd open voor een terugkeer naar België.

“Het hangt er vooral van af welk project ze mij voorstellen en wat ze in gedachten hebben. Als dat positief is en ik heb hetzelfde in gedachten, waarom niet?", besloot Pereira het gesprek met Eleven Sports.

Navraag leert ons dat een overstap naar de Jupiler Pro League wel degelijk een serieuze optie is voor Pereira. De middenvelder heeft het al enkele seizoen moeilijk om door te breken en denkt dat een overstap naar een Belgische topclub hem eindelijk écht zou kunnen lanceren.

(Lees verder onder de afbeelding)

8 miljoen

De vraag is wel wie Pereira kan betalen. Op het eerste zicht lijken enkel Club Brugge en KRC Genk bij machte om de speler weg te halen bij Manchester United. De marktwaarde van Pereira bedraagt 8 miljoen euro, en voor minder zullen ze hem op Old Trafford dan ook niet laten gaan.

In het makelaarsmilieu klinkt het dat Club Brugge over de beste papieren beschikt om Pereira op te pikken. Blauw-zwart is de kapitaalkrachtigste ploeg in België én heeft dankzij de huur van Tahith Chong al een goed contact met Manchester United. Serieuze troeven waar Club enkel en alleen wel bij kan varen.

Club wil actie ondernemen

Van onderhandelingen is nog geen sprake, maar Club Brugge zou wel zinnens zijn om actie te ondernemen in dit dossier. Pereira maakte de voorbije jaren lang niet altijd een onuitwisbare indruk, maar in de Jupiler Pro League zou hij uiteraard tot het kransje met beste spelers kunnen behoren.

De in Duffel geboren Pereira is overigens ook polyvalent. In de driehoek op het middenveld kan hij bijvoorbeeld als 8 en 10 opereren. En in sommige systemen kan Pereira zelfs als rechtsmidden spelen. Het zijn slechts enkele redenen waarom zijn profiel Club Brugge érg aanspreekt.

Poll: Zou jij Andreas Pereira graag in de Jupiler Pro League zien spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Manchester United  I  Lazio  I  Granada  I  Valencia  I  Rode Duivels

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023