Roberto Martinez verrast en neemt Axel Witsel op in (ruime) EK-selectie

Roberto Martinez verrast en neemt Axel Witsel op in (ruime) EK-selectie
Donderdag 13 mei 2021 - 12:40   I   door Redactie

Roberto Martinez heeft donderdag een tipje van de sluier gelicht wat betreft zijn EK-selectie. De bondscoach is van plan om de geblesseerde Axel Witsel op te nemen in zijn (ruime) EK-selectie.

Aanstaande maandag maakt Martinez zijn kern bekend voor het EK, dat volgende maand op 11 juni van start gaat. De bondscoach mag 26 spelers opnemen in zijn selectie, maar zal in eerste instantie voor een ruimere kern opteren.

In een gesprek met VTM Nieuws vertelde Martinez dat hij ook Axel Witsel wil opnemen in de ruime selectie. De Spaanse coach hoopt dat Witsel, revaliderend van een achillespeesblessure, alsnog fit geraakt en een rol kan spelen op het EK.

"Ik ben zeer hoopvol dat alles op zijn plaats zou kunnen vallen"

“Ik ben zeer hoopvol dat alles op zijn plaats zou kunnen vallen”, vertelt Martinez. “Ik denk dat we de ervaring die we hebben, moeten gebruiken. Uit de voorbije grote toernooien hebben we geleerd dat er tijdens een EK of WK eigenlijk twee toernooien zijn."

"De groepsfase en de knockoutfase. Als je succesvol wil zijn, dan heb je voor de knockoutfase een andere mentaliteit nodig. Op dat vlak zou Axel zeer belangrijk kunnen zijn", besluit Martinez. De bondscoach lijkt dus te hopen dat hij Witsel in de beslissende fase van het toernooi nog kan gebruiken.

Poll: Vind jij het een goed idee van Martinez om Witsel op te nemen in de selectie?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Standard  I  Borussia Dortmund

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022