Manchester United ondanks nederlaag naar EL-finale, Arsenal druipt af

Manchester United ondanks nederlaag naar EL-finale, Arsenal druipt af
Donderdag 06 mei 2021 - 22:55   I   door Redactie

De finalisten van de Europa League zijn bekend. Manchester United plaatste zich ondanks een nederlaag in Rome voor de eindstrijd. Arsenal kon het niet waarmaken tegen Villarreal en zorgt dus niét voor een tweede volledig Engelse finale op het Europese toneel.

Arsenal-Villarreal 0-0 (1-2)

Arsenal heeft het tij niet kunnen keren. The Gunners waren in eigen huis niet in staat om de 2-1-nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. Aubameyang was er tot twee keer toe dichtbij, maar even vaak raakte hij de paal. Het zat de man uit Gabon niet mee.

In de slotfase zette Arsenal-coach Mikel Arteta nog alles op alles, maar Villarreal bezweek niet onder de druk. Niet Arsenal, maar wel De Gele Onderzeeër mag zich dus opmaken voor de finale van de Europa League. 

AS Roma-Manchester United 3-2 (5-8)

In Rome kwam Manchester United ondanks drie tegendoelpunten niet meer in de problemen. Opnieuw was Edinson Cavani goed bij schot. De Uruguayaan scoorde zowel voor als na rust. Tussendoor zorgden Dzeko en Cristante voor goals bij AS Roma.

In de slotfase ging de thuisploeg zelfs nog met de zege lopen. Zalewski zorgde voor de 3-2-eindstand. Manchester United kan het wellicht weinig schelen. De Engelse topclub stond na de 6-2 uit de heenmatch al met negen tenen in de finale en kon zich deze nederlaag dus wel permitteren.

Poll: Wie gaat volgens jou de Europa League winnen?

TAGS  I  Arsenal  I  Villarreal  I  AS Roma  I  Manchester United  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024