Frank Raes tipt Anderlecht: "Deze speler uit JPL is de man die ze missen"

Frank Raes tipt Anderlecht:
Vrijdag 30 april 2021 - 17:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht wist zich op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie te plaatsen voor play-off 1. Frank Raes vind het geen verrassing, maar ziet wel een groot manco bij paars-wit.

Ondanks het feit dat het lange tijd bibberen was voor Anderlecht, heeft het toch een Europees ticket beet. ”Het zou erg geweest zijn mocht dat niet zo geweest zijn", aldus Raes bij Sporza. "Zoveel talent, al die geschiedenis en Vincent Kompany als trainer... Ik vind het absoluut normaal dat ze erbij zijn."

“Het is goed dat Kompany eindelijk zijn typeploeg gevonden heeft”, gaat Raes verder. “Een beetje zoals in de tijd van Aimé Antheunis vroeger, die nooit een winnend team wisselde. Bij Philippe Clement is dat ook zo. Soms eens een jongere de kans geven, maar wel vertrekken vanuit een basiselftal."

Beste spits van de competitie

Volgens Raes kan Anderlecht wel nog een afwerker pur sang gebruiken. Hij denkt aan Paul Onuachu van concurrent KRC Genk. "Hij is de beste spits van de competitie. Eigenlijk is Onuachu de man die Anderlecht mist - ze hebben geen kopper."

"Onuachu zorgt ervoor dat Genk veel variatie in zijn aanvalsspel kan brengen. En steeds de lange bal kan spelen wanneer ze onder druk staan", besluit Raes.

Poll: Vind jij dat Anderlecht een spits als Onuachu nodig heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024