Chaos compleet bij Antwerp: vertrekt Vercauteren met onmiddellijke ingang?

Chaos compleet bij Antwerp: vertrekt Vercauteren met onmiddellijke ingang?
Vrijdag 30 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

Er heerst chaos op de Bosuil. De voorbereiding op de start van de play-offs verliep niet bepaald vlekkeloos. Lior Refaelov (35) tekende bij Anderlecht, terwijl sterke man Luciano D'Onofrio werd opgepakt door de politie. En dat is nog niet alles.

Trainer Frank Vercauteren heeft stilaan zijn buik vol van al die cinema bij Antwerp. Op zijn 64ste heeft Vercauteren al flink wat watertjes doorzwommen, maar heeft hij absoluut geen zin meer om bij een onrustige club als Antwerp te werken.

Clash met bestuur

Aan álles merk je dat het de voorbije jaren misschien net iets te snel is gegaan voor AntwerpThe Great Old won dan wel de beker en nestelde zich in het spoor van Club Brugge, maar Antwerp is nog geen topclub.

Sinds Vercauteren het roer overnam, lag hij al meermaals overhoop met het bestuur. De eigenzinnige trainer houdt er een andere visie op na dan pakweg Paul Gheysens. En dat botst. Maar dat het bestuur nu heeft beslist om Refaelov aan de kant te schuiven, zou de druppel zijn voor Vercauteren.

De gewezen coach van onder meer Anderlecht en KRC Genk wilde ondanks een nakende transfer toch nog verder met Refaelov. Vercauteren nam Rafa op in zijn wedstrijdselectie en zou hem opstellen tegen Genk. Maar daar beslist het bestuur nu anders over.

(Lees verder onder de afbeelding)

Wellicht geen nieuwe deal

Vercauteren werd in zijn hemd gezet door de Antwerp-top en dat steekt bij de trainer. In een Franse colère zou Vercauteren laten vallen hebben dat hij maar beter meteen kan vertrekken, als het op deze manier moet.

Een straffe uitspraak, al zal Vercauteren desondanks geen overhaaste beslissingen nemen. Een verlengd verblijf op de Bosuil lijkt er echter niet meer in te zitten. Daarvoor is er op korte tijd al te veel gebeurd.

De coach is ten eerste al niet blij dat Antwerp hem zo lang laat wachten om te praten over een nieuwe deal. Daarnaast is er ook nog de privésituatie van Vercauteren. Wellicht keert hij na het seizoen terug naar Rusland, om opnieuw bij zijn gezin te zijn.

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024