Anderlecht wilde ook Thorgan Hazard, maar deal sprong in extremis nog af

Anderlecht wilde ook Thorgan Hazard, maar deal sprong in extremis nog af
Dinsdag 27 april 2021 - 11:30   I   door Redactie

Anderlecht verzekerde zich maandag van de diensten van Lior Refaelov. De 35-jarige Israëli komt na afloop van het huidige seizoen transfervrij over van Antwerp. Het is pas de tweede keer ooit dat Anderlecht een Gouden Schoen overneemt van een andere Belgische club.

Bij de Franstalige krant La Dernière Heure sloeg men de geschiedenisboeken er eens op na. Men kwam tot de constatatie dat Anderlecht slechts één keer eerder een kersverse Gouden Schoen ging weghalen bij een andere Belgische ploeg. Dat was in 1995, toen Gilles De Bilde de overstap maakte van Eendracht Aalst.

Refaelov treedt straks dus in de voetsporen van De Bilde. Thorgan Hazard had ook in het rijtje kunnen staan, maar hij belandde uiteindelijk net niet in het Astridpark. Hazard zelf wilde na het winnen van de Gouden Schoen maar wat graag naar Anderlecht, maar Zulte Waregem blokkeerde een overgang.

Essevee huurde Hazard op dat moment van Chelsea en stond sterk genoeg in zijn schoenen om een overstap van Hazard naar Anderlecht tegen te houden. De deal sprong in allerlaatste instantie nog af. Tot grote onvrede van Herman Van Holsbeeck, de toenmalige manager van paars-wit.

Pfaff

In een verder verleden ving Anderlecht overigens nog eens bot bij een Gouden Schoen. In 1979 probeerde RSCA niemand minder dan Jean-Marie Pfaff naar Brussel te lokken. Met een Gouden Schoen en een Belgische landstitel op zak leek de doelman van Beveren op weg naar Anderlecht, maar finaal sprongen de onderhandelingen af.

TAGS  I  Anderlecht  I  Zulte Waregem  I  Antwerp  I  Chelsea  I  Beveren

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024