Marc Degryse haalt bijzonder vernietigend uit: "Heel amateuristisch"

Marc Degryse haalt bijzonder vernietigend uit:
Woensdag 21 april 2021 - 13:00   I   door Redactie

Het is in de voetbalwereld niet anders als in de gewone wereld. Af en toe wordt alles eens goed op zijn kop gezet en dan heeft iedereen wel een mening klaar. Met de 'Super League'-saga is het niet anders.

Amper 48 uur nadat twaalf Europese topclubs te kennen gaven dat ze de Super League wilden oprichten, een gesloten competitie voor de Europese elite, lijkt het idee alweer dood en begraven. Nadat tal van clubs zich na de stortvloed van kritiek terugtrokken uit het project, gooit ook Super League-bezieler en Juventus-voorzitter Agnelli de handdoek.

"Volgens mij zijn de clubs geschrokken van de reacties in de hele voetbalwereld, niet in het minst van die van hun eigen fans", aldus Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. “Gisteren kwamen daar ook nog eens verontwaardigde trainers en spelers bij van de twaalf betrokken clubs, zoals Guardiola en De Bruyne."

"Regeringen en UEFA dreigden van hun kant met sancties. Het werd niet meer houdbaar en leefbaar voor de twaalf clubs. Maar dit komt zeer amateuristisch over. De timing zat voor mij volledig verkeerd, net op het moment dat de hervorming van de Champions League werd voorgesteld."

Het beste bewijs

"Ik kan me dus niet ontdoen van de indruk dat de Super League een manier was om nóg meer uit de onderhandelingen over die nieuwe Champions League te halen. Dat de initiatief nemende clubs zo snel hun kar keren, is het beste bewijs. Als je jaren aan zulke plannen hebt gewerkt, keer je die beslissingen binnen de 48 uur toch niet zomaar om."

Degryse gelooft dan ook niet dat de competitie snel weer boven water zal komen. "Ik kan me niet voorstellen dat het in dit format, waarbij 12 à 15 clubs altijd zeker zijn van hun plek, zal lukken. Dat is een Amerikaans model en hier niet realistisch."

Poll: Kan dit Amerikaanse format lukken in Europa?

TAGS  I  UEFA  I  Super League  I  Juventus

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024