Man City maakt komaf met Dortmund, Real Madrid blijft overeind in Liverpool

Man City maakt komaf met Dortmund, Real Madrid blijft overeind in Liverpool
Woensdag 14 april 2021 - 22:52   I   door Redactie

Zowel Kevin De Bruyne met Manchester City als Thibaut Courtois met Real Madrid blijven in de running om de Champions League te winnen. Dat zullen ze dan onderling moeten uitvechten in de halve finale.

Liverpool-Real Madrid 0-0 (1-3)

Dat Liverpool-Real Madrid op 0-0 eindigde is een half mirakel. En in dit geval had dat mirakel ook een naam: Thibaut Courtois. Onze landgenoot pakte in het eerste kwartier al met twee geweldige saves uit.

Dat was ook nodig, want Liverpool drukte als vanouds. Daarna ging de storm liggen en trok vooral Real Madrid gelukkig de kleedkamer in. Een afgeweken pass van Benzema belandde op de paal. Meer toonde de Koninklijke niet.

De tweede helft begon zoals de eerste, met een belangrijke redding van Courtois. Nog maar eens een bewijs dat de Rode Duivel op dit moment bij de beste keepers ter wereld behoort. Real vergat de match af te maken op counter, maar de kwalificatie kwam nooit in gevaar.

Borussia Dortmund-Manchester City 1-2 (2-4)

Na de nipte 2-1-overwinning uit de heenmatch was Manchester City gewaarschuwd. En toch lieten 'The Cityzens' zich in de beginfase opnieuw verrassen. Jude Bellingham knalde na een kwartier de 1-0 binnen. Even leek Man City het benauwd te krijgen, maar onder impuls van De Bruyne - die tegen de lat knalde - kregen de Engelsen de bovenhand.

Dat werd tien minuten na rust op het scorebord uitgedrukt. Mahrez nette na een handsbal de 1-1 vanop de stip. En nadat De Bruyne bijna tot scoren kwam, wiste ploegmaat Phil Foden alle twijfels uit met een doelpunt dat via de paal binnenging.

Finale avant la lettre

In de halve finale komt Manchester City nu uit tegen PSG, een finale avant la lettre, terwijl in de andere halve finale Real Madrid en Chelsea elkaar treffen.

TAGS  I  Liverpool  I  Real Madrid  I  Borussia Dortmund  I  Manchester City  I  Rode Duivels

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022