Deze keer is Zatan Ibrahimovic te ver gegaan: "Jarenlange schorsing dreigt"

Deze keer is Zatan Ibrahimovic te ver gegaan:
Woensdag 14 april 2021 - 14:30   I   door Redactie

Zlatan Ibrahimovic heeft een uitgesproken persoonlijkheid. En dat is nog een understatement. Daar kan naast Romelu Lukaku ook de rest van de voetbalwereld over meespreken.

De Zweedse superster is op zijn 39ste nog steeds een sterkhouder bij Milan én sinds kort ook weer bij de Zweedse nationale ploeg. En natuurlijk heeft hij doorheen zijn lange carrière al een aantal schorsingen opgelopen.

Maar deze keer zou het wel eens de schorsing te veel kunnen zijn. Niet dat hij iets mispeuterd heeft op het veld. Zelfs niet naast het veld bij zijn club of zijn land, maar wel op papier.

Het Zweedse Sportbladet schrijft immers dat de spits zowel de FIFA- als de UEFA-regels overtreden heeft. Het blijkt immers dat Ibrahimovic sinds 2018 mede-eigenaar is van Bethard, een gokkantoor gevestig op Malta.

En voor spelers met financiële belangen in de goksector is het verboden deel te nemen aan competities die door de overkoepelende voetbalbonden georganiseerd worden, wat Zlatan het voorbije jaar wél deed bij de Europa League en de WK-kwalificatiematchen.

Volgens de Zweedse krant hangt hem nu een boete van 100.000 euro boven het hoofd, maar nog veel erger, ook een schorsing van maar liefst drie jaar. De Zweedse voetbalbond wil nog afwachten, omdat de regels van de FIFA niet altijd even duidelijk zijn.

 

TAGS  I  Milan  I  Zweden

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024