Bom ontploft bij Antwerp: Erg pijnlijk nieuws over Paul Gheysens

Bom ontploft bij Antwerp: Erg pijnlijk nieuws over Paul Gheysens
Dinsdag 13 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Royal Antwerp FC verzekerde zich maandagavond van een plaats in play-off 1. Een opluchting voor de ambitieuze club. Achter de schermen rommelt het echter enorm op de Bosuil…

Er zijn tal van problemen op bestuursniveau, zo blijkt. Gazet van Antwerpen onthulde afgelopen weekend al dat er flink wat misloopt bij The Great Old. Maandagavond kwam commentator Peter Vandenbempt daar nog eens op terug in Extra Time. “Dat artikel legt eigenlijk haarfijn uit hoe het voorbije jaar een zeer turbulent jaar is geweest bij Antwerp”, begint Vandenbempt.

"Luciano D'Onofrio houdt de club in zijn greep"

“Het gaat aan de ene kant over de ‘clan Luciano D'Onofrio’ en aan de andere kant van het spectrum zitten mensen die de club op een andere manier willen runnen. Het artikel is het resultaat van een lang onderzoek en het hangt een bijzonder negatief beeld op van de interne werking van Antwerp."

“Luciano D'Onofrio verdient veel erkenning voor de manier waarop hij Antwerp op korte tijd naar de top van ons voetbal heeft gebracht, maar nu houdt hij de club in zijn greep”, verduidelijkt Vandenbempt. “Hij heeft een paar luitenanten geplaatst in de club zoals teammanager Frédéric Leidgens, die er tijdens de winterstop voor gezorgd zou hebben dat een paar spelers tegen het advies van de club in op reis zijn geweest en daardoor in quarantaine moesten.”

Superverspreider

En daar blijft het niet bij… “Nog veel straffer: Luciano D'Onofrio - die het niet zo nauw neemt met de coronamaatregelen - is een soort superverspreider geweest van het coronavirus binnen de club", onthult Vandenbempt. "Hij deed daar achteraf dan wat lacherig over. "Ik heb jullie allemaal wat immuniteit gegeven", zei hij toen."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Paul Gheysens moet een keuze maken"

Volgens Vandenbempt kan het zo niet langer verder bij Antwerp. “Het is een onwerkbare situatie. Paul Gheysens staat daar nu en moet een keuze maken. Ook de supporters hebben zich geroerd met een open brief en vragen Gheysens om op te treden. De club wil vooruit. Ik ben benieuwd welke kant het zal uitgaan."

Gheysens is in een netelige situatie terechtgekomen. Pijnlijk genoeg staat hij binnen zijn eigen club met de rug tegen de muur. "Paul Gheysens bevindt zich in een soort spagaat-positie", besluit Vandenbempt. "Hij heeft lang gedacht dat het zichzelf zou oplossen. Maar als ik dit allemaal lees, dan is het bijna een mirakel dat Antwerp zo goed heeft gepresteerd dit seizoen."

TAGS  I  Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024