Dít is de reden waarom AA Gent zichzelf verloochent en de fans woest zijn

Dít is de reden waarom AA Gent zichzelf verloochent en de fans woest zijn
Zondag 11 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Ondanks de ruime 4-0-zege waren de supporters van AA Gent toch niet te spreken voor, tijdens en na de match tegen Charleroi. En dat had alles te maken met de kleur fluogeel.

Want in die shirts traden de Buffalo's aan. Terwijl ze als thuisploeg toch de keuze hadden om in hun vertrouwde blauw-witte clubkleuren aan te treden. Maar bij Eleven Sports ontdekten ze de reden van de fluo-voorkeur.

"Het is op vraag van Hein Vanhaezebrouck", aldus commentator Aster Nzeyimana. "Uit een soort van bijgeloof. Omdat het hem doet denken aan de goede periode toen AA Gent in gelijkaardige shirts ook in de Champions League nog geweldige resultaten boekte."

Het gaat effectief om het seizoen 2015-2016, het jaar nadat de Gentenaars kampioen werden onder Vanhaezebrouck en meteen ook het jaar waarin ze furore maakten in het kampioenenbal. 

Achtste finale Champions League

In de groepsfase samen met ploegen als Valencia, Zenit Sint-Petersburg en Lyon slaagde AA Gent er toen in om door te stoten naar de achtste finales, waarin het uiteindelijk het onderspit moest delven tegen Wolfsburg.

Afwachten of de supporters zich tevreden zullen stellen met die uitleg, al zal veel natuurlijk ook afhangen van de resultaten die hun helden boeken. Te beginnen met de cruciale match op Zulte Waregem komende zondag, waarin enkel winst goed genoeg is voor een play-off 2-ticket.

Poll: Moet AA Gent in het fluogeel blijven spelen zolang ze winnen?

TAGS  I  AA Gent  I  Charleroi  I  Zulte Waregem  I  Lyon  I  Zenit Sint-Petersburg  I  Valencia

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024