'Man City duwt door voor publiekslieveling, KRC Genk vangt uitzonderlijke som'

'Man City duwt door voor publiekslieveling, KRC Genk vangt uitzonderlijke som'
Maandag 05 april 2021 - 12:00   I   door Redactie

Als het seizoenseinde voor KRC Genk even goed verloopt als de start na de winterstop slecht was, dan zit het wel snor voor de Limburgse topclub. En er zit ook nog een serieuze bonus aan te komen.

Feit: Manchester City is op zoek naar een nieuwe middenvelder ter vervanging van de ondertussen al bijna 36-jarige Fernandinho. En in die zoektocht is de Engelse topclub uitgekomen bij...Sander Berge, de gewezen publiekslieveling van KRC Genk.

Pep Guardiola heeft de middenvelder van Sheffield United volgens bronnen bovenaan zijn verlanglijstje staan en wil doorduwen. En dat is uitstekend nieuws voor die van Genk. Want toen Berge in de winter van 2020 naar Engeland verkaste, werden uitstekende voorwaarden bedongen.

Over het exacte transferbedrag communiceerden KRC Genk en Sheffield United niet. Maar het ging toen om een verbetering van het record van duurste uitgaande transfer in België, met een 'uitzonderlijk' percentage van 20 procent op de doorverkoop. 

Miljoenen

Omdat Youri Tielemans op dat moment de duurste was met 26 miljoen euro voor zijn overgang van Anderlecht naar Monaco is de rekening snel gemaakt. En zo levert de Noorse international KRC Genk bij een verhuis naar Manchester City dus opnieuw heel wat extra miljoenen op.

Poll: Moet KRC Genk die extra miljoenen opnieuw in het sportieve investeren?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Sheffield United

vrijdag 2 december 2022

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022