'Belgische topploeg wil toeslaan en Percy Tau binnenhalen'

'Belgische topploeg wil toeslaan en Percy Tau binnenhalen'
Donderdag 25 maart 2021 - 20:00   I   door Redactie

Percy Tau (26) maakte voor de jaarwisseling het mooie weer bij RSC Anderlecht, maar tijdens de winterstop keerde de Zuid-Afrikaan terug naar zijn moederclub Brighton & Hove Albion. Daar heeft Tau het nu zo moeilijk dat... Hij zou kunnen terugkeren naar België.

Bij Brighton heeft Tau alle moeite van de wereld om zich door te zetten. De aanvallende middenvelder droomde er járen aan een stuk van om te schitteren in de Premier League, maar nu lijkt zijn droom uiteen te spatten. Tau mocht tot dusver amper één keer starten en één keer invallen. Goed voor in totaal 85 speelminuten.

Het is te weinig en dat is ook de conclusie van zowel Brighton als Tau. Bij Brighton geloven ze niet dat Tau hun ploeg naar een hoger niveau kan tillen, terwijl de Zuid-Afrikaan dringend opnieuw aan spelen wil toekomen. Een definitief vertrek bij Brighton lijkt nu dan ook in de maak.

3,5 miljoen

Britse bronnen melden dat Tau straks zal vertrekken bij zijn huidige werkgever. De aanvallende middenvelder ligt nog tot medio 2022 onder contract bij Brighton, maar de Engelsen zouden niet moeilijk doen als er een goed bod op tafel komt. Tau zou voor een transfersom in de buurt van zijn marktwaarde, 3,5 miljoen euro, weg mogen.

Enkele Engelse tweedeklassers, Franse teams én een niet nader genoemde Belgische topploeg zouden alvast interesse tonen. Het is dus goed mogelijk dat Tau straks opnieuw in de Belgische competitie komt spelen. Keert hij terug naar Anderlecht of kiest hij na een passage bij Club Brugge en RSCA voor een derde topclub in ons land?

Poll: Bij welke Belgische topploeg zou jij Percy Tau volgend seizoen graag zien spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Brighton & Hove Albion  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024