Hans Vanaken is het niet eens met Roberto Martinez en maakt dat ook duidelijk

Hans Vanaken is het niet eens met Roberto Martinez en maakt dat ook duidelijk
Donderdag 25 maart 2021 - 13:00   I   door Redactie

Hans Vanaken (28) is in het sterkste elftal van de Rode Duivels geen vaste waarde, zoveel is duidelijk. Dat weerhoudt de Club Brugge-speler er echter niet van om zijn mening te geven over de gang van zaken bij de nationale ploeg.

Zo maakte Vanaken duidelijk dat hij het niet eens is met de keuze van Roberto Martinez om Mats Rits niet op te roepen voor deze interlandbreak. Door de afwezigheid van Axel Witsel kwam er een plaats vrij in de kern, maar de bondscoach vulde die op door Albert Sambi Lokonga (Anderlecht) en Orel Mangala (Stuttgart) op te roepen.

Die laatste moest alweer geblesseerd afhaken, maar dan nog kreeg Rits geen uitnodiging van Martinez. Iets wat niet alleen de doorsnee Club-fan, maar ook Vanaken spijtig vindt. "Natuurlijk is het jammer dat Mats er niet bij is", vertelt Vanaken aan Het Laatste Nieuws.

"De laatste jaren heeft hij hier (bij Club Brugge, nvdr.) getoond wat-ie voor een ploeg kan betekenen. Een selectie voor de nationale ploeg was een mooie beloning geweest. Jammer voor mijn ploegmaat en mijn vriend", besluit Vanaken.

Boskamp zet Rits boven Sambi Lokonga

Ook analist Johan Boskamp neemt het op voor Rits. De Nederlander liet in De Zondag weten dat hij Rits altijd boven Sambi Lokonga zou verkiezen. "Als vervanger voor Witsel neem ik Ritsie en niet Lokonga mee naar het EK", klonk het duidelijk bij monde van Boskamp.

Poll: Vind jij dat Mats Rits erbij had moeten zijn bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Stuttgart

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022