Vincent Kompany krijgt zijn zin, RSCA maakt werk van inkomende toptransfer

Vincent Kompany krijgt zijn zin, RSCA maakt werk van inkomende toptransfer
Donderdag 25 maart 2021 - 11:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht moet in de laatste rechte lijn van de reguliere competitie nog vol aan de bak om zich van een plek in play-off 1 te verzekeren. Dat neemt niet weg dat paars-wit nu al werk maakt van volgend seizoen. Vincent Kompany heeft één transferprioriteit.

Momenteel bestuderen sportief directeur Peter Verbeke, Kompany en de scouts tal van interessante transferdossiers. Anderlecht gaat gebukt onder een financiële malaise en er is dan ook niet veel geld beschikbaar om aanwinsten te halen.

Neusje van de zalm

Toch wil Kompany ook in deze barre tijden het neusje van de zalm. De trainer van RSCA wil er in de zomer enkele spelers bij die voor een directe meerwaarde kunnen zorgen. Eerst en vooral wil Kompany een nieuwe flankaanvaller. Een winger die beslissend is voor de ploeg met goals en assists.

Dat ontbreekt momenteel in zijn kern, zo oordeelt Vince the Prince. Spelers als Francis Amuzu of Jacob Bruun Larsen hebben ontegensprekelijk talent, maar presteren veel en veel te wisselvallig. Kompany droomt van een speler als Jérémy Doku, die aan het begin van dit seizoen voor bijna 30 miljoen euro verkocht moést worden aan Stade Rennes. Alleen zo kon paars-wit toen overleven.

(Lees verder onder de afbeelding)

Sambi Lokonga weg?

Verbeke is het eens met Kompany en wil de T1 dan ook op zijn wenken bedienen. Er wordt dan ook nu al met man en macht gezocht naar die ene witte merel die straks kan schitteren op de flanken. RSCA mikt op een inkomende toptransfer, al moet het daarvoor wel eerst één van zijn huidige spelers zien te verkopen.

Een vertrek van Albert Sambi Lokonga en/of Hendrik Van Crombrugge is een optie. Verbeke en co staan hoe dan ook weer voor een moeilijke mercato. Bij paars-wit moeten ze opnieuw enorm creatief zijn met het geld dat momenteel voorhanden is.

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Stade Rennes

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022