Anderlecht wil nieuwe 'Doku-transfer' van 26 miljoen: "Zijn waarde is enorm gestegen"

Anderlecht wil nieuwe 'Doku-transfer' van 26 miljoen:
Zaterdag 20 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

Dé oplossing voor Anderlecht om niet volledig weg te zakken in het financiële moeras is het verkopen een sterkhouder komende zomer. Daar is tot spijt van de fans geen ontkomen aan.

Wie dat is, dat is nog niet zeker, maar de keuze is ook niet zó groot. Sambi Lokonga is de naam die het meest naar voor geschoven wordt. "Dat kan", vertelt CEO Jos Donvil in Het Laatste Nieuws. "Als we nog een Doku ver­kopen, maakt dat een groot verschil."

'Nog een Doku' kan u lezen als 'nog een speler verkopen voor 26 miljoen euro'. De som die Anderlecht ontving van het Franse Rennes voor zijn flankaanvaller. Al hoeft het niet noodzakelijk Sambi Lokonga te zijn.

"Kijk eens wat we uitgaven aan onze basisploeg? Weinig", vervolgt Donvil. "Anouar Ait El Hadj is een ontdekking, Hannes Delcroix zijn waarde steeg enorm… Dat is niet slecht." En als voorbeeld haalt de CEO verrassend... Charleroi aan.

Meest performante scoutingsteam ooit

"Kijk naar Charleroi. Met weinig middelen was het recent succesvol. Bovendien hebben wij twee voordelen. Wij hebben onze jeugdacademie waaruit nog meer talenten zullen doorbreken. Daar zijn we zeker van."

En als tweede: "Daarnaast hebben we nu het meest performante scoutingsteam ooit bij Anderlecht. Zo'n jongen als Josh Cullen stelde nog nooit teleur. Jeugd en betaalbare transfers waarop we meerwaarde creëren: zo ­raken we eruit. Zonder onze ambities te verwaarlozen.”

Poll: Zal Anderlecht komende zomer opnieuw een transfer van 26 miljoen euro kunnen doen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rennes  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024