Gert Verheyen heeft een duidelijke mening over Usain Bolt als profvoetballer

Gert Verheyen heeft een duidelijke mening over Usain Bolt als profvoetballer
Vrijdag 17 februari 2017 - 10:40   I   door Fabian Morren

Usain Bolt heeft een nieuwe uitdaging: hij wil profvoetballer worden. Gert Verheyen heeft er zo zijn mening over in Het Belang van Limburg.

“Bolt profvoetballer? Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Alles hangt natuurlijk af van of hij tegen een bal kan sjotten. Als ik hem dat twee keer zie doen, weet ik of hij enige aanleg heeft of niet", aldus Verheyen.

"Snelheid is zeker een wapen, vooral in het moderne voetbal van vandaag, maar dat wil niet zeggen dat je ook een goede voetballer bent. Er komt zoveel meer bij kijken. Techniek, kopspel en tactiek buiten beschouwing gelaten, is er ook nog altijd het aangeboren talent. Iets waar je niet omheen kunt. Profspelers hebben toch nog altijd een gave, een aanleg zoals Bolt dat heeft voor spurten."

"Als aanvaller moet je doelpunten maken. Spitsen hebben een neus voor goals, noem het een soort instinct. En dat wordt toch versterkt doorheen de jaren tijdens matchen en trainingen. Iets waar Bolt niet over beschikt. Tot slot is de Jamaicaan al 30 jaar. Vanaf die leeftijd begint het bij een voetballer vaak al bergaf te gaan. Ik vraag me af waar die drang nog vandaan komt om zich te bewijzen in het voetbal."

TAGS  I  Gert Verheyen  I   Usain Bolt

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022