Martinez verrast mogelijk door revelatie uit JPL mee te nemen naar EK

Martinez verrast mogelijk door revelatie uit JPL mee te nemen naar EK
Dinsdag 02 maart 2021 - 11:00   I   door Redactie

Eind deze maand volgt er een interlandbreak. De Rode Duivels nemen het dan achtereenvolgens op tegen Wales (24/03), Tsjechië (27/03) en Wit-Rusland (30/03). Roberto Martinez moet nog enkele knopen doorhakken en de kans is reëel dat hij verrast met zijn selectie.

Om de blessure van Axel Witsel op te vangen, moet Martinez alleszins eens goed nadenken in wie hij de beste vervanger ziet. En wie straks mee mag naar het EK. Albert Sambi Lokonga werd al meermaals naar voren geschoven, maar journalist Ludo Vandewalle ziet betere alternatieven voor Witsel.

"Sambi Lokonga werd naar voren geschoven als grote kanshebber voor dat plaatsje in de selectie. We hebben toch ook Orel Mangala, de 22-jarige sobere middenvelder die wekelijks in de basis bij Bundesliga-middenmoter Stuttgart staat?", steekt Vandewalle van wal in Het Nieuwsblad.

"Hij heeft het ook in zich"

Al komt ook Bryan Heynen aan bod: "We hoeven het niet noodzakelijk zo ver gaan zoeken. Bryan Heynen heeft het ook in zich. Loopvermogen, inzicht en zich moeiteloos schikkend in een duidelijke rolverdeling, waarin de Genk-speler zijn dienende aandeel accepteert", merkt Vandewalle op.

Het zou dus zomaar kunnen dat Heynen, na zijn zware blessure een ware uitblinker bij KRC Genk, straks mee mag naar het EK. Voor de nuchtere middenvelder zou het alleszins een mooie bekroning zijn.

Poll: Wie moet van deze spelers moet Martinez meenemen naar het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Stuttgart  I  Anderlecht

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022