Marc Degryse haalt zwaar uit: "Hoe leg je dat uit?"

Marc Degryse haalt zwaar uit:
Maandag 15 februari 2021 - 09:30   I   door Redactie

Er viel weer heel wat te beleven afgelopen weekend op de Belgische voetbalvelden. Of net niet, want maar liefst drie matchen werden afgelast door problemen met de vrieskou. En daar heeft Marc Degryse een mening over.

In Het Laatste Nieuws, waar Degryse huisanalist is, spuwt de ex-Gouden Schoen zijn gal. "Het Belgische profvoetbal maakte dit weekend geen goede beurt. Hoe leg je uit aan de Amerikanen die klaarzaten op ESPN dat we in België in 2021 geen voetbal kunnen spelen omdat we de velden niet speelklaar krijgen? Ik vind het zelfs een beetje schaamtelijk."

"Ik heb begrepen dat de Pro League in 2009 besliste dat eersteklasseclubs vanaf het seizoen 2010-2011 dienden te beschikken over veldverwarming", vervolgt Degryse. "Maar, typisch Belgisch, werden toen ook alternatieve verwarmingsmiddelen toegestaan - zoals een zeil.

Triest

Zijn besluit: "Je zou denken dat de Pro League tien jaar later inmiddels zijn richtlijnen zou verscherpt hebben. Een zeil en blazen met het kanon horen echt niet meer tot professioneel voetbal. Zeer triest allemaal, en eigenlijk moet je gewoon toegeven dat ons Belgische profvoetbal zaterdag en zondag ietwat amateurisme uitstraalde."

Poll: Moeten clubs verplicht veldverwarming laten aanleggen?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  Waasland-Beveren  I  Eupen

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024