'Supporters uit de bol: Genk kan sterkhouder langer aan boord houden'

'Supporters uit de bol: Genk kan sterkhouder langer aan boord houden'
Vrijdag 12 februari 2021 - 09:00   I   door Redactie

Spelers komen en spelers gaan, maar elke club heeft wel ergens iemand die zich verankerd voelt en jarenlang het uithangbord blijft. Bij Club Brugge heb je bijvoorbeeld Ruud Vormer en ook KRC Genk beschikt over iemand met dat potentieel.

Bryan Heynen is nog altijd maar 24, maar lijkt al heel zijn leven mee te draaien bij KRC Genk. In zekere zin is dat ook zo, want hij is een rasecht Limburgs jeugdproduct. In de Luminus Arena heeft hij nog een contract tot 2023, maar de eerste gesprekken over een verlenging van dat contract zijn al achter de rug.

"Hier een langdurig contract tekenen is voor mij een interessante piste", zegt Heynen in Het Laatste Nieuws. "Ik heb altijd gezegd dat ik niet wil vertrekken om te vertrekken. Er is al gepraat tussen mijn entourage en de club, het is nu wachten op een voorstel." Dat voorstel komt er sowieso, omdat KRC Genk goed beseft wat de waarde is van hun sterkhouder.

Identificeren

Niet alleen zijn sportieve waarde op het veld, maar vooral ook zijn uitstraling naast het veld. Veel meer dan bij andere (top)clubs hechten Limburgse fans belang aan spelers waarmee ze zich kunnen identificeren. En dat zullen ze volgens bronnen ook kunnen blijven doen, want naar verluidt is er geen enkele twijfel dat er een akkoord komt.

Vandaar dat het nieuws over een contractverlenging hen als muziek in de oren klinkt. Net nu hun club meer buitenlanders telt dan ooit, houden ze vast aan eigen jeugdspelers als Heynen. Zeker als die zich opwerpen als sterkhouder en leider.

Poll: Moet KRC Genk meer eigen spelers langer vastleggen?

TAGS  I  KRC Genk

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024