‘José Izquierdo maakt in de zomer gratis toptransfer naar Jupiler Pro League’

‘José Izquierdo maakt in de zomer gratis toptransfer naar Jupiler Pro League’
Donderdag 04 februari 2021 - 11:30   I   door Redactie

Op dit moment zit de carrière van José Izquierdo serieus in het slop. De 28-jarige Izquierdo sukkelde meer dan een jaar met een zware knieblessure en zit volledig op een zijspoor bij Brighton & Hove Albion.

Izquierdo kwam op 27 april 2019 voor het laatst in actie bij Brighton. Daarna volgde een lange lijdensweg, die eigenlijk tot op de dag van vandaag duurt. De Colombiaan speelde nog een handvol wedstrijden bij de U23, maar een terugkeer in het eerste elftal zat er nooit in.

Daar zijn verschillende redenen voor. Eerst en vooral haalt Izquierdo niet meer het niveau dat Brighton van hem verwacht. Daarnaast zouden de Engelsen ook een extra geldsom aan Club Brugge moeten betalen als Izquierdo nog drie keer in actie komt. Voorlopig staat Izquierdo's teller op 47 officiële matchen voor Brighton en bij wedstrijd 50 zou Club nog eens cashen. Iets wat Brighton dus wil vermijden.

Terug naar België

Brighton en Izquierdo, het is duidelijk een aflopend verhaal. De Engelsen gaan het contract van Joske niet verlengen en aan het einde van het seizoen kan de speler bijgevolg gratis vertrekken. Volgens verschillende bronnen zou Izquierdo dan terugkeren naar de Jupiler Pro League, waar hij de meest succesvolle periode uit zijn carrière kende.

De snelle vleugelspits was in januari al in beeld bij enkele Belgische topclubs, maar die struikelden toen over het feit dat Brighton nog een transfersom vroeg. Izquierdo binnenhalen is gezien zijn recente blessureverleden een risico, zo oordelen de clubleiders. Gratis zou een ploeg als pakweg Antwerp hem wel een kans willen geven.

Poll: Bij welke ploeg zou jij Izquierdo graag zien spelen?

TAGS  I  Brighton & Hove Albion  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024