Officieel: Club Brugge verrast met komst van vijfde (!) Nederlander

Officieel: Club Brugge verrast met komst van vijfde (!) Nederlander
Zaterdag 30 januari 2021 - 20:45   I   door Redactie

Club Brugge heeft zijn huiswerk zo goed als af voor deze wintermercato. Met Nabil Dirar haalt het een backup voor Clinton Mata, de Nederlander Tahith Chong wordt de nieuwe flankaanvaller.

De 21-jarige Chong wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Manchester United. Na Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost en Stefano Denswil wordt hij al de vijfde Nederlander bij Club Brugge.

Chong komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en verruilde die in de zomer van 2016 voor die van Manchester United. In januari 2017 liep hij een knieblessure op en was hij lang buiten strijd. Maar na zijn tweede seizoen bij United werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Werder Bremen

Op 5 januari 2019 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal en twee maanden later kwam hij al in actie in de Champions League, in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen PSG. In de eerste helft van dit seizoen werd hij uitgeleend aan Werder Bremen. Daar wist Chong echter niet te overtuigen. Nu gaat hij bij blauw-zwart op zoek naar speelminuten.

“Met Chong halen we iemand die diepgang brengt in het spel, ook zonder bal, iets wat ook Diatta en Dennis brachten”, aldus Philippe Clement op de Club-website. “Beiden zijn polyvalente spelers, iets wat we in deze fase van de competitie zeker kunnen gebruiken."

Poll: Is vijf Nederlanders bij Club Brugge te veel?

TAGS  I  Club Brugge  I  Fenerbahçe  I  Feyenoord  I  Manchester United  I  Werder Bremen

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024