'Club Brugge schakelt Mignolet in om toptransfer te overtuigen'

'Club Brugge schakelt Mignolet in om toptransfer te overtuigen'
Woensdag 27 januari 2021 - 13:00   I   door Redactie

Het doel heiligt de middelen. Onder dat motto schakelen clubs wel eens eigen spelers in als extra troef om een versterking binnen te halen. Bij Club Brugge gaat het deze keer om Simon Mignolet.

Toen Club Brugge in de zomer van 2019 Simon Mignolet weghaalde bij Liverpool, was dat niet meer of minder dan een stunt. Niemand die op voorhand echt geloofde dat een Rode Duivel een competitie als de Premier League zou willen inruilen voor de Jupiler Pro League. Maar toch kon Club Brugge Mignolet overtuigen.

Volgens bronnen wil blauw-zwart de Limburger nu inschakelen om hetzelfde kunstje te flikken. Namelijk Toby Alderweireld weglokken bij Tottenham. Net als bij Mignolet indertijd beginnen ook bij zijn mede-Rode Duivel familiale redenen op te spelen die een terugkeer naar België mogelijk maken.

Oefencomplex

Bij een volgende interland van de Rode Duivels kan Mignolet Alderweireld vertellen hoezeer die keuze hem bevallen is. Maar ook hoe goed het wel niet verblijven is in het Brugse oefencomplex in Westkapelle.

En dat Club Brugge elk jaar voor de titel strijdt en volgend seizoen wellicht opnieuw Champions League gaat spelen, kan ook worden aangehaald. Met informatie uit eerste hand is Alderweireld misschien geneigd om sneller overstag te gaan. Baat het niet, dan schaadt het niet, denken ze bij in Brugge.

Poll: Is het een goede tactiek van Club om Mignolet in te schakelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Tottenham  I  Liverpool  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024