Hernan Losada neemt afscheid: "Daarom vertrek ik bij Beerschot"

Hernan Losada neemt afscheid:
Zondag 17 januari 2021 - 20:57   I   door Redactie

Hernan Losada houdt het voor bekeken als trainer van Beerschot. De Argentijnse oefenmeester vertrekt bij de promovendus en verhuist naar de Verenigde Staten. Daar wordt hij de nieuwe trainer van DC United.

In de voorbije dagen raakte al bekend dat DC United fel aan de mouw van Losada aan het trekken was. Losada was gecharmeerd en begon ernstig na te denken over een eventuele overstap.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Losada enkele uren voor de match tegen Club Brugge de knoop doorgehakt. De Argentijn gaat in op het aanbod van DC United, waar hij voor drie jaar kan tekenen. Losada vertrekt dus bij Beerschot, dat maakte hij intern al bekend. Tegen Club Brugge zit hij voor het laatst op de bank..

Beerschot niet blij

Bij Beerschot zijn ze uiteraard niet blij dat Losada plots vertrekt. Dat het nieuws uitlekte vlak voor het duel tegen Club Brugge, helpt daar ook niet bij. "Op het Kiel betreuren ze dat het nieuws vlak voor de match tegen Club Brugge naar buiten komt. Er zal pas na de wedstrijd officieel gecommuniceerd worden", weet Het Nieuwsblad.

Pijnlijk afscheid

“Als je afscheid moet nemen, is dat altijd pijnlijk", reageerde Losada na de match bij Eleven Sports. "Zeker als het over Beerschot gaat. Maar voor mij persoonlijk is de cirkel rond. Ik heb alles gegeven en het heeft bloed, zweet en tranen gekost om deze ploeg in 1A te krijgen. We hebben het fantastisch gedaan dit seizoen en nu krijg ik deze kans. Een kans die ik wil grijpen.”

“Jammer genoeg, door een andere kalender in een andere competitie, moét de overstap nu gebeuren. Ik was liever pas na het seizoen vertrokken, maar het kon niet anders. Ik ben trots op wat ik hier heb kunnen doen en ga nu een nieuwe uitdaging aan.”

Poll: Begrijp jij dat Losada vertrekt bij Beerschot?

TAGS  I  Beerschot  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  DC United

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024