Sterke Lukaku trapt Inter voorbij Leverkusen, Man U heeft verlengingen nodig

Maandag 10 augustus 2020 - 23:35   I   door Redactie

Inter en Manchester United hebben zich geplaatst voor de halve finales van de UEFA Europa League. Inter heerste tegen Bayer 04 Leverkusen, maar kende wel wat pech. Manchester United plaatste zich na verlengingen tegen FC Kopenhagen.

Inter -uiteraard met Lukaku in de basis- begon furieus aan de partij. Na nauwelijks 20 minuten stond het al 2-0 via Barella en een bijzonder sterke Lukaku. Inter gaf wel de aansluitingstreffer weg, Havertz scoorde. Inter bleef nadien de betere ploeg zonder echt veel kansen te krijgen. Leverkusen vocht in de tweede helft voor wat het waard was, maar kon geen gelijkmaker meer maken. Inter plaatst zich zo voor de halve finales in deze Europa League-campagne.

Fernandes vanop de penaltystip

Manchester United nam het op tegen revelatie FC Kopenhagen. De Denen besloten om een laag blok te zetten en Man U kreeg de bal. Greenwood leek er 1-0 van te maken, maar de VAR concludeerde dat het toptalent offside stond. In de tweede helft raakte Fernandes nog het doelhout, maar het raakte in de reguliere speeltijd niet voorbij Kopenhagen.

Al vroeg in de eerste verlenging ging de bal op de stip. Bruno Fernandes zette zich achter de bal en bracht Man U op voorsprong. Het bleek voldoende voor een plekje in de halve finales van de UEFA Europa League.

Poll: Spelen Inter en Manchester United de finale?