AA Gent gaat zonder heel wat sterkhouders onderuit tegen Lyon

Woensdag 22 juli 2020 - 22:00   I   door Redactie

AA Gent heeft tegen Olympique Lyon een eerste nederlaag van de voorbereiding geleden. De Buffalo's misten met onder meer Vadis Odjidja, Jonathan David, Roman Yaremchuk en Laurent Depoitre heel wat sterkhouders.

Gent had het in het begin van de partij erg moeilijk met de hoge druk van Lyon. Owusu leed veel te simpel balverlies waardoor Toko-Ekambi in balbezit kwam. De aanvaller plaatste de bal heerlijk voorbij Kaminski: 1-0. AA Gent kwam even later wel op gelijke hoogte. Plastun ging in het strafschopgebied neer na een overtreding. Niangbo miste in eerste instantie de penalty, maar trapte in de rebound wel binnen.

AA Gent gaf net voor de rust wel de gelijke stand uit handen. Bertrand Traoré kon zomaar alleen op Kaminski afgaan en legde de bal proper binnen. 1-2 aan de rust.

De Bruyn maakt het nog spannend

In de tweede helft bracht Thorup met onder meer Samoise, Diedhiou en Parmentier nog heel wat jong talent tussen de lijnen en dat had meteen zijn consequenties. Bard maakte er enkele minuten later 1-3 van.

In het slot van de wedstrijd kreeg Gent nog een penalty, deze werd omgezet door De Bruyn. Arslanagic kopte de gelijkmaker in het slotkwartier nog op de lat. Een eerste nederlaag dus voor AA Gent in de oefencampagne dat wel heel wat sterkhouder miste.

Poll: Moet AA Gent nog extra versterking halen?