Dé sterren van de toekomst: dit zijn de 50 duurste jonkies ter wereld

Dé sterren van de toekomst: dit zijn de 50 duurste jonkies ter wereld
Dinsdag 24 maart 2020 - 13:00   I   door Redactie

Dat de voetbalwereld lam werd gelegd door het coronavirus, zal straks ongetwijfeld een invloed hebben op de zomermercato. Volgens sporteconomen gaan de waardes van spelers onder de absolute dalen. Op de grootste talenten ter wereld zal de huidige coronacrisis wellicht weinig impact hebben.

Researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies) onderzocht tijdens deze break de marktwaardes van grootste talenten op onze aardbol. Het stelde een lijst samen met waardevolste jonge talenten ter wereld die in één van de grote 5 competities (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) actief zijn.

Sancho overduidelijk op 1

Uit het onderzoek blijkt dat Jadon Sancho (19) de kroon spant. De Engelsman is met grote voorsprong het duurste talent ter wereld. De waarde van Borussia Dortmund-winger bedraagt volgens CIES 198,5 miljoen euro.

Sancho's ploegmakker Erling Haaland (19) is tweede in het lijstje met een marktwaarde van 101 miljoen euro. Dan is het aan Real Madrid. Met Rodrygo Goes (19, 88,9 miljoen) en Vinicius Junior (19, 73,9 miljoen) zijn aan elkaar gewaagd. Chelsea-talent Callum Hudson-Odoi (19) vervolledigt de top 5. Zijn waarde wordt geschat op 72,3 miljoen.

Hieronder geven we de top 20 alvast mee. De volledige lijst op de website van CIES vind je hier.

Poll: Wie is volgens jou het allergrootste talent?

TAGS  I  Borussia Dortmund  I  Real Madrid  I  Chelsea  I  Valencia  I  Stade Rennes  I  Manchester United  I  Manchester City  I  Everton  I  Schalke 04  I  Barcelona  I  Norwich City  I  Parma  I  Tottenham  I  Brescia  I  Sassuolo  I  Monaco  I  Saint-Etienne  I  Arsenal

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024

woensdag 10 april 2024

dinsdag 9 april 2024

maandag 8 april 2024