Hein Vanhaezebrouck haalt zwaar uit: "Dat moet met boetes bestraft worden"

Hein Vanhaezebrouck haalt zwaar uit:
Woensdag 30 oktober 2019 - 12:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck gaat tegenwoordig als analist door het leven. De gewezen trainer van onder meer KV Kortrijk, AA Gent en RSC Anderlecht heeft nu dan ook tijd om veel zaken te bekijken en te analyseren. Zo laat Vanhaezebrouck nu zijn licht schijnen over het uitcomplex van enkele ploegen en de redenen daarvoor.

"Waarom je 'uit' minder presteert? Het is een opsomming van vele kleine dingetjes, zoals het veld - vooral de breedte ervan. Je kan geen Europese poules spelen als je veld geen 68 meter breed is, maar in Kortrijk is het maar 64 meter breed. Dat is wennen, net als het kunstgras op Stayen", steekt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad van wal.

Hij ziet nog verschillende factoren: "Je zit ook met verschillende ballen. De meeste clubs spelen met Select, maar als je naar Anderlecht moet, speel je met Adidas, en die bal vinden veel spelers te licht. Je hebt de arbiters, die niet zozeer partijdig zijn, maar wel door de thuisfans worden beïnvloed - ook dat is al uit onderzoek gebleken. Gelukkig kan de VAR nu corrigeren en heeft de ref minder invloed."

Ballenjongens

Een ander aspect waar Vanhaezebrouck zich zelf al blauw aan ergerde als trainer, zijn de ballejongens. "Zelfs de ballenjongens spelen een rol. Als uitploeg moet je vaak langer op de bal wachten, waardoor het tempo uit je spel wordt gehaald. Er waren zelfs clubs, zoals Zulte Waregem, waar, als zij op voorsprong stonden, tien minuten voor tijd de ballenjongens plots spoorloos verdwenen. Laakbaar gedrag, dat met boetes zou moeten bestraft worden", haalt de analist zwaar uit.

Poll: Vind jij dat Vanhaezebrouck gelijk heeft?

TAGS  I  AA Gent  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  voetbal

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024