Axel Witsel wordt met nog meer problemen opgezadeld in China

Axel Witsel wordt met nog meer problemen opgezadeld in China
Vrijdag 20 januari 2017 - 14:55   I  

Axel Witsel vertoeft nog niet lang in China, maar er duiken her en der al problemen op. De Chinese voetbalbond is al de lucratieve transfers beu en neemt maatregelen.

Eerder werd al een regel ingevoerd dat elke Chinese clubs slechts drie buitenlanders mag hebben. Dat waren er eerst vier. Zo werden er enkele grote transfers tegengehouden, zoals die van Diego Costa en Falcao. 

Nu wil de Chinese voetbalbond nog een nieuwe regel invoeren, en die zou wel eens ingrijpende gevolgen kunnen hebben. Het wil namelijk de grote salarissen ook aan banden leggen. "De Chinese clubs zullen duidelijkheid moeten verschaffen over hun budgettaire situatie en zo de bronnen van hun financiering moeten blootgeven. Op basis van de inkomsten van de clubs zal een salarisplafond worden vastgelegd", klinkt het in een persbericht.

Als die regel in werking treedt, moeten de Chinese clubs dus gaan snoeien in hun salarisbudget. Mogelijk komt zo ook het lucratieve contract van Witsel in gevaar. Bij Tianjin Quanjian strijkt hij nu zo'n 18 miljoen euro per jaar op.

TAGS  I  axel witsel

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022

donderdag 22 september 2022