Club zet Genk onder druk, pijnlijke nederlaag voor AA Gent

Dinsdag 30 oktober 2018 - 22:22   I   door Redactie

Club Brugge heeft na vijf wedstrijden zonder zege eindelijk nog eens kunnen winnen. KV Oostende was een maatje te klein en Club won met 4-0. AA Gent leed zijn eerste nederlaag onder coach Thorup bij Moeskroen. Charleroi versloeg Sint-Truiden.

Club Brugge - KV Oostende 4-0

Aan de rust was de wedstrijd al gespeeld. Siebe Schrijvers bracht de thuisploeg na een dik kwartier op voorsprong. Wat later keek heel het stadion verbaasd op toen de VAR ingreep en de bal op de stip ging voor een overtreding op Diatta die iedereen al vergeten was. Hans Vanaken liet de kans niet liggen en maakte er via strafschop 2-0 van. Nadien leek een schot van Wesley duidelijk over de lijn, maar scheidsrechter Lambrechts oordeelde er anders over. Op slag van rusten maakte Wesley er wél 3-0 van. De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets, al pikte Schrijvers wel nog zijn tweede doelpuntje van de avond mee.

Moeskroen - AA Gent 3-1

Gent had reden tot klagen over de VAR. Een strafschop werd teruggefloten door de videoref. Nochtans leek er toch een duidelijke overtreding van doelman Butez op Limbombe. Op dat moment stond het al 1-0 voor Moeskroen na een goal van Selim Amallah. Na de afgekeurde penalty werd het vlak voor de rust ook nog 2-0. Kalinic redde in eerste instantie het schot van Amallah, maar Van Durmen scoorde in de rebound. Gent slaagde er niet in om nog terug te komen in de tweede helft. In het slotkwartier zorgde Pierrot zelfs nog voor de 3-0. Chakvetadze zorgde nog voor de eerredder.

Charleroi - Sint-Truiden 1-0

Charleroi had het meeste balbezit in de eerste helft, maar mocht blij zijn dat De Sart de 0-1 liet liggen. In de tweede helft klom de thuisploeg toch op voorsprong. Benavente duwde een voorzet van Ilaimaharitra binnen. Een verdiend doelpunt dat meteen ook goed was voor de drie punten.

Poll: Ben jij verrast door de harde nederlaag van AA Gent?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk