"Hij is dé verborgen parel die zal doorgroeien naar de Rode Duivels"

Donderdag 18 oktober 2018 - 11:45   I  

De nationale beloften wisten zich eerder deze week te plaatsen voor het EK in Italië. De Belgische talenten moeten zich de komende jaren zo goed mogelijk zien te ontwikkelen om vervolgens de sprong naar de Rode Duivels te kunnen wagen.

Naar welke spelers is het nu uitkijken? Volgens analist Wim De Coninck moeten we één man in het bijzonder in de gaten houden: Isaac Mbenza. De 22-jarige aanvaller kon niet doorbreken bij Standard, maar versierde na een sterk seizoen bij Montpellier een transfer naar de Engelse eersteklasser Huddersfield.

Nu probeert Mbenza dus naam te maken in de Premier League. “Mbenza is één van de verborgen parels in deze selectie. Nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar één van de jongens die ik zie doorgroeien naar de A-ploeg van België", zegt De Coninck in Het Nieuwsblad.

Exponent van knappe evolutie

"Hij speelt vandaag in de Premier League bij Huddersfield. Met één goal en vier assists - onder andere twee tegen Hongarije en deze week tegen Zweden - was hij van groot belang in de kwalificatie. En hij is de exponent van de knappe evolutie die deze ploeg tijdens de campagne heeft ondergaan.”

Poll: Denk jij dat Mbenza titularis zal worden bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Montpellier  I  Standard  I  Huddersfield

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024