Duchâtelet luidt alarmbel: "De broer van Bayat zit daar, wat verwacht je dan?"

Duchâtelet luidt alarmbel:
Donderdag 11 oktober 2018 - 08:19   I   door Redactie

Toen Roland Duchâtelet in het voetbal zat, wenste hij niet meer samen te werken met Mogi Bayat. De bom die nu ontploft is in het Belgische voetbal verrast de voormalige eigenaar van Standard dan ook niet echt.

"Dit was te verwachten", zegt Duchâtelet in Het Laatste Nieuws. "Ik ben helemaal niet geschrokken toen ik het nieuws vernam. Een manager als Mogi Bayat heb ik nooit helemaal vertrouwd. Op een bepaald moment heb ik dan ook beslist om niet meer met hem te werken. Het was mijn aanvoelen dat Bayat niet te vertrouwen was."

Toch vreest hij dat er niet veel zal veranderen. Ook de voetbalbond en de Pro League zouden volgens Duchâtelet acties moeten ondernemen. "Zij zouden parallel met dit onderzoek maatregelen moeten treffen om het probleem met makelaars in te perken. Maar er is daar uiteraard een probleem wat onafhankelijkheid betreft. Want Mehdi Bayat, de broer van Mogi, zit in de directie van de Pro League én is ondervoorzitter bij de voetbalbond. Kan je daar dan onafhankelijke beslissingen verwachten?"

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024