Deze speler is het geheim achter het succes van KV Mechelen: "Snelheid en hyperactiviteit"

Deze speler is het geheim achter het succes van KV Mechelen:
Woensdag 04 januari 2017 - 11:32   I  

KV Mechelen bevindt zich ietwat onverhoopt op een play-off I-plek. In Sport/Voetbalmagazine wijst journalist Guillaume Gautier vooral naar één speler.

Gautier ziet een opmerkelijke rol voor Nicolas Verdier bij KV Mechelen. "Net als hij altijd en overal doet, heeft Yannick Ferrera ook KV Mechelen in zijn favoriete 4-4-1-1 geduwd, al leent het beschikbare spelersbestand zich in Mechelen eerder voor een driemansverdediging. Voorheen dachten Tim Matthys en Nils Schouterden eerder verdedigend, vandaag laten zij Nicolas Verdier toe de ruimte in te duiken, in het centrum of langs de flank. Met Verdiers snelheid en hyperactiviteit maakt hij plaats voor de spelers die achter hem het gat induiken, zijnde Yohan Croizet of Dimitris Kolovos." 

"De spelers achter hem zijn doorgaans de uitblinkers, maar dan vooral omdat Verdier de gaten trekt. Dat was vorig seizoen al zo, toen Sofiane Hanni profiteerde van Verdiers werk om tussen de linies zijn talent te etaleren en zich in de kijker van pakweg Anderlecht te spelen. ‘Hij is de Jamie Vardy van Mechelen’, omschreef toenmalig STVV-doelman William Dutoit de Franse diepe spits."

"Met de voorzetten die Matthys, Schouterden maar ook Aleksandar Bjelica in de voet hebben, had Ferrera ook voor aanvallen langs de flank met centers richting Dalibor Veselinovic kunnen kiezen, met Verdier in een vrije rol rond hem, waardoor Mechelen in een 4-4-2 had kunnen evolueren. Maar omdat de Servische spits zo traag is, moet het verdedigende blok zeer hoog staan, wat dan weer ingaat tegen de principes van Ferrera."

"Met Verdier alleen diep voorin mogen de verdedigers van KV comfortabel achteruit leunen. Dat doen Uros Vitas en Edin Cocalic graag, het liefst wanneer ze met hun kopbalsterkte met hoge voorzetten geconfronteerd worden. Het resultaat? Een sterk verdedigend blok en al zes clean sheets voor Colin Coosemans sinds hij Anthony Moris tussen de palen verving."

TAGS  I  Nicolas Verdier  I   KV Mechelen

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024