Topcoach uit Jupiler Pro League maakt het te bont: "Hij lijkt de weg kwijt te zijn"

Topcoach uit Jupiler Pro League maakt het te bont:
Woensdag 04 januari 2017 - 11:15   I  

In Sport/Voetbalmagazine ziet hoofdredacteur Jacques Sys een groot probleem. Er wordt steeds met de vinger gewezen naar de scheidsrechter.

"Het lijkt wel alsof alleen zij de boosdoeners zijn in het voetbal. De commotie rond de refs heeft vorig jaar de grenzen van het fatsoen ver overschreden. Het respect voor hen is helemaal weg, zij zijn de ideale dekmantel om eigen fouten te camoufleren", meent hij. "Goed geleide wedstrijden passeren achteloos, fouten worden zwaar uitvergroot en leiden tot oeverloze polemieken."

"De heisa die twee weken geleden ontstond rond de match tussen AA Gent en Anderlecht sloeg wat dat betreft alle records. Natuurlijk was de rode kaart die Erik Lambrechts aan de Nigeriaanse middenvelder Anderson Esiti gaf een harde maatregel, maar te midden van alle tumult dat ontstond, kreeg je de indruk dat de arbiter een misdaad had begaan. Trainers en bestuurders doen er goed aan zich in dat soort omstandigheden te beheersen." 

"Je vraagt je af of ze ook zo kritisch zijn voor eigen fouten. Onbegrijpelijk dat een volwassen en doorgaans graag en helder analyserende coach als Hein Vanhaezebrouck na die match een mediastop inlaste. En in de daaropvolgende wedstrijd op RC Genk tegen zijn temperament in haast roerloos op de bank zat, zich achteraf nog altijd verstoppend achter een masker van zwijgzaamheid. Daarmee is niemand geholpen en het past niet bij de open communicatie waarmee de club koketteert. AA Gent en Hein Vanhaezebrouck lijken wel de weg kwijt te zijn. Want de problemen zitten natuurlijk veel dieper dan die ene rode kaart."

TAGS  I  jacques sys  I   hein vanhaezebrouck  I   aa gent

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022