Geeft Vanhaezebrouck er zelf de brui aan bij Anderlecht?

Geeft Vanhaezebrouck er zelf de brui aan bij Anderlecht?
Vrijdag 21 september 2018 - 11:45   I  

De competitiestart van RSC Anderlecht was nog wel zo veelbelovend. Paars-wit speelde zich met swingend voetbal naar de koppositie in de Jupiler Pro League en was volgens velen al titelkandidaat nummer één. Nu is de ploeg van Hein Vanhaezebrouck echter al een aantal wedstrijden in vrije val.

"Het is aan mij om oplossingen te zoeken. Ik geef toe: het wordt één van mijn moeilijkste opdrachten bij Anderlecht. Misschien wel in mijn trainerscarrière. Voorlopig heb ik ook ­weinig opties", liet Vanhaezebrouck zich na het Europa Leagueduel tegen Trnnava (1-0 verlies, nvdr.) ontvallen. Het toont ook aan dat de ooit zo geprezen trainer zoekende is.

Vanhaezebrouck probeert al sinds hij vorig seizoen overnam van René Weiler om een elftal te smeden dat de concurrentie kan pletwalsen. Dat lukte aanvankelijk niet, maar tijdens de voorbereiding op dit seizoen dacht Vanhaezebrouck dat hij de succesformule had gevonden.

(Lees verder onder de foto)

Onbegonnen werk?

De scorende spitsen Dimata en Santini zorgden er misschien wel voor dat Marc Coucke en Luc Devroe het niet nodig vonden om er nog een aanvaller bij te halen. Een misrekening? Daar lijkt het toch wel op, ja. De supporters snappen het niet dat een type als Markovic uiteindelijk niet werd gehaald.

Dat Vanhaezebrouck open en eerlijk toegeeft dat hij voor de moeilijkste opdracht uit zijn carrière staat, is opvallend. Beseft hij misschien dat het onbegonnen werk is om - met het huidige spelersmateriaal - Anderlecht te laten swingen en naar de titel te leiden? Hij kent zijn spelers immers beter dan wie ook.

Hoewel Vanhaezebrouck er niet meteen de man naar is om er zelf de brui aan te geven, is het niet uitgesloten dat hij het op een gegeven moment toch niet meer ziet zitten om verder te doen. Denk maar terug aan zijn vertrek bij Gent...

Poll: Moet Vanhaezebrouck trainer van Anderlecht blijven?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024