Racing Genk zet titelkandidatuur kracht bij met zege tegen Anderlecht

Racing Genk zet titelkandidatuur kracht bij met zege tegen Anderlecht
Zaterdag 15 september 2018 - 22:17   I  

Racing Genk en Club Brugge zijn na dit weekend de onbetwiste ploegen van het seizoensbegin. Beide ploegen kunnen de punten flink beginnen opstapelen. Anderlecht daarentegen haalde maar 1/9 in de toppers tegen Club Brugge, Antwerp en nu ook Racing Genk. De Limburgers hadden aan één doelpunt genoeg.

Voor de wedstrijd waren de verwachtingen erg hooggespannen. Zowel Anderlecht als Racing Genk bewezen dit seizoen al dat ze kunnen voetballen, dus beide ploegen tegen elkaar zien schitteren was een mooi vooruitzicht. Alleen stelde de eerste helft teleur. Grote kansen bleven uit en de wedstrijd was langs beide kanten technisch onvoldoende. Waar beide ploegen normaal gezien lekkere combinaties op de mat kunnen brengen, waren die nu te weinig te zien.

In de tweede helft ging het een pak beter en Racing Genk kwam ook snel op voorsprong via Sebastien Dewaest. Nadien gingen beide ploegen er wel vol voor, maar de efficiëntie ontbrak langs beide kanten. Vooral bij Anderlecht was de onmondigheid voorin merkbaar. Santini en Dimata zaten niet lekker in de wedstrijd en enkel Saelemaekers kon voorin af en toe voor een flits zorgen. Alleen laten de statstieken het jonge talent momenteel nog wat in de steek.

Anderlecht kon niet meer scoren, terwijl aan de overzijde een sterke Thomas Didillon zijn ploeg nog in de wedstrijd kon houden. De Limburgers boeken zo toch maar mooi een nieuwe overwinning en, wellicht nog belangrijker, bewezen vanavond dat ze ook in de toppers de volle buit kunnen pakken. Racing Genk lijkt zo meer dan ooit een titelkandidaat te zijn. Anderlecht moet na de 1/9 dan weer punten beginnen pakken, want Club Brugge heeft ondertussen toch al zes punten voorsprong bij elkaar weten te voetballen. Al zegt dat in deze fase van de competitie natuurlijk nog niks.

TAGS  I  RC Genk  I  Anderlecht

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024