Pech voor Hazard en De Bruyne: "Hij is de beste Belg in het buitenland"

Pech voor Hazard en De Bruyne:
Maandag 02 januari 2017 - 10:44   I  

Binnenkort wordt niet enkel de Gouden Schoen gekozen, maar ook de beste Belg in het buitenland. Journalist François Colin maakte op Dewitteduivel.com zijn lijstje bekend.

Voor Colin was niet Eden Hazard of Kevin De Bruyne de beste Belg, maar Thibaut Courtois. "Hij kende een moeilijke periode na zijn blessure, maar is de meest constante Belg in het buitenland en in de nationale ploeg. De voorbije maanden reeg hij bij Chelsea de clean sheets aan elkaar en is één van de belangrijkste schakels in het team van Antonio Conte. Hij is ook de enige Rode Duivel met voldoende ballen aan het lijf om zijn stem te laten horen als het mis gaat."

De Bruyne strandde op de tweede plek. "Potentieel de meest getalenteerde Belgische voetballer van deze generatie. Hij speelde een bleek EK, maar was voor- en nadien een topper in de Premier League. Pep Guardiola schat hem terecht hoog in, al heeft hij nog te veel wedstrijden waarin hij onzichtbaar is. Zoals op oudejaarsavond tegen Liverpool."

Hazard vervolledigde de top drie. "De meest briljante Belgische voetballer, die nu ook met de nationale ploeg uitblinkt. De voorbije maanden was hij weer ongrijpbaar bij Chelsea, maar in de eerste helft van het jaar kon hij geen strandbal goed raken."

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023