Clement: "Er is niet veel niveauverschil tussen hem en Thorgan Hazard"

Clement:
Woensdag 29 augustus 2018 - 13:15   I  

Racing Genk prijkt momenteel aan de top van het klassement. Dat bereikte het met aantrekkelijk voetbal en met enkele uitstekende individuele prestaties. Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskyi, Leandro Trossard,... Het talent dat momenteel op het Genkse veld loopt is amper bij te houden.

Het is eigenlijk een klein wonder dat Leandro Trossard nog speler is van Racing Genk. De interesse in het goudhaantje was groot, maar Genk kon hem toch overtuigen om nog minstens één jaar te blijven in Limburg. En daar is trainer Philippe Clement heel tevreden om.

Volgens Clement is Trossard ook klaar om Rode Duivel te worden. Volgens hem is het verschil tussen Thorgan Hazard en Leandro Trossard niet zo groot meer. "In het systeem van Roberto Martínez is zijn positie deze achter de diepe spits', zegt Clement. 'Niet dat hij Eden Hazard uit de ploeg gaat spelen, maar ik denk niet dat er een groot niveauverschil is tussen Leandro en bijvoorbeeld Thorgan Hazard." Dat vertelde Clement aan Sport/Voetbalmagazine.

Bruikbare kwaliteiten

Ook Thomas Buffel gelooft dat Trossard de Rode Duivels kan helpen. "Op zijn positie staat met Eden Hazard natuurlijk niet de minste en met Eden kun je hem nu nog niet vergelijken, maar Leandro beschikt zeker ook over kwaliteiten die heel bruikbaar zijn bij de Rode Duivels. Man tegen man kan hij dodelijk zijn."

TAGS  I  RC Genk  I  Rode Duivels

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024