Dé uitdager van KV Mechelen: "Cijfers zeggen niet alles"

Dé uitdager van KV Mechelen:
Zaterdag 04 augustus 2018 - 15:18   I   door Redactie

Beerschot Wilrijk greep nipt naast de promotie in 1B vorig seizoen. De club wil nu een nieuwe gooi doen naar dat felbegeerde ticket voor 1A.

“Als je vraagt of we meedoen voor de promotie naar 1A is het antwoord volmondig ja. Het zal niet eenvoudig zijn, maar ik denk dat Beerschot Wilrijk voldoende gewapend is om een belangrijke rol te spelen", zegt Jan Van Winckel, de rechterhand van de Saudische eigenaar van Beerschot Wilrijk. 

"Al vrij vroeg in de transferperiode zijn we er erin geslaagd om een aantal sterkhouders, zoals onze nieuwe doelman Mike Vanhamel van Oostende en Pierre Bourin van Lierse, binnen te halen. Ondertussen zijn er daar nog een aantal andere spelers bijgekomen. Jonge talenten zoals Dante Vanzeir en Jorn Vancamp, maar ook spelers die hun waarde al bewezen hebben. Loris Brogno, die is overgekomen van Sparta ­Rotterdam, bijvoorbeeld.”

KV Mechelen is wel de grote favoriet. "We hebben dit seizoen een budget tussen zeven en acht miljoen euro. En als ik me niet vergis, heeft KV Mechelen ongeveer elf miljoen euro te besteden. Dat is inderdaad een verschil, maar cijfers zeggen niet alles", benadrukt Van Winckel in Gazet van Antwerpen.

"Het zal een spannende strijd worden, waarin zowel Beerschot Wilrijk als KV Mechelen een prominente rol spelen. En vergeet ook OH Leuven en Union niet. Zij ambiëren ook de promotie. Wie denkt dat de competitie nu al gespeeld is, vergist zich.”

TAGS  I  Beerschot-Wilrijk  I  KV Mechelen

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024