Mannaert keihard voor toptalent van Standard: "Gerkens staat verder"

Mannaert keihard voor toptalent van Standard:
Dinsdag 31 juli 2018 - 21:45   I   door Redactie

Vincent Mannaert vindt dat de Belgische talenten veel te snel naar het buitenland trekken. De algemeen manager van Club Brugge hoopt dat anderen leren uit die fouten.

"Vanheusden is in januari teruggekeerd en heeft amper een wedstrijd gespeeld. Miangue zie ik ook niet direct in de basis bij Standard. Bossaerts werd bij KV Oostende in een tweet aangekondigd als nieuwe Rode Duivel, maar heeft amper gespeeld", vertelt Mannaert in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik wens hen allemaal toe dat ze het dit seizoen heel goed doen, alleen moet je vaststellen dat ze misschien niet de beste beslissing namen om op die leeftijd naar het buitenland te trekken", vervolgt de algemeen manager. "Wat is er gebeurd in die vijf, zes jaar dat ze weg waren? Wat is er in huis gekomen van al die verhalen dat het ginder beter zou zijn en een hoger niveau hebben?"

"Musonda staat nog nergens"

Toch zijn er nog steeds veel jongens die niet kunnen weerstaan aan de lokroep van het buitenland. "Ik stel vast dat er nog steeds mensen zijn die niet alleen de adviezen, maar stilaan ook de statistieken naast zich neerleggen. Je ziet het bij de allergrootste talenten. Musonda... Uitleenbeurt links, uitleenbeurt rechts en uiteindelijk tikt de klok en is hij nog steeds nergens een volwaardig titularis."

"Als je dan vergelijkt met jongens die wél hier bleven, jongens met misschien minder talent, zoals Gerkens of Mechele, dan staan die toch verder, vind ik", aldus Mannaert.

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Anderlecht

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024