Deze speler heeft de allerhoogste marktwaarde in de Jupiler Pro League

Deze speler heeft de allerhoogste marktwaarde in de Jupiler Pro League
Donderdag 26 juli 2018 - 16:35   I  

Het seizoen 2018-2019 staat voor de deur en verschillende ploegen dromen van de Belgische landstitel. De kernen van de Belgische topclubs zijn nog niet compleet, maar nu al is duidelijk welke ploegen over de meest waardevolle spelers in de Jupiler Pro League beschikken.

We namen een kijkje op Transfermarkt.nl en kwamen tot de conclusie dat één speler uit onze competitie er met kop en schouders bovenuit steekt: Leander Dendoncker heeft een marktwaarde van 17 miljoen euro en er is geen enkele andere speler die in de buurt van de Anderlecht-middenvelder komt. Zijn aanwezigheid bij de Rode Duivels op het voorbije WK zorgde voor een boost in marktwaarde.

Op gepaste afstand van Dendoncker is Sander Berge (KRC Genk) een mooie tweede. De 20-jarige middenvelder speelde vorig seizoen nauwelijks, maar staat nog steeds te boek als een groot talent. Zijn huidige marktwaarde wordt op 9 miljoen euro geschat. Adrien Trebel (Anderlecht), Marvelous Nakamba en Anthony Limbombe (beiden Club Brugge) vervolledigen de top 5. Zij zijn momenteel allen 8 miljoen euro waard.

Vanaken, Kara en... Edmilson

Verder komen we in de top 10 ook Lukasz Teodorczyk, Kara Mbodj (beiden Anderlecht), Hans Vanaken, Ruud Vormer (beiden Club Brugge) en Junior Edmilson (Standard, maar binnenkort naar Qatar) tegen.

De volledige top 25:

Poll: Is Dendoncker de beste speler in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  Antwerp  I  Standard

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024