Kroatische bondscoach Dalic: "Hij is de beste speler van het tornooi"

Kroatische bondscoach Dalic:
Donderdag 12 juli 2018 - 22:30   I  

Kroatië staat in de finale van het WK. De Kroaten hebben dat niet gestolen, want ze vochten voor elke morzel grond in Rusland. De zege tegen Engeland was er eentje op basis van vechtlust en ook goed voetbal.

Er lopen dan ook wel een heleboel goede voetballers rond in het elftal van bondscoach Zlatko Dalic. Luka Modric en Ivan Rakitic zijn wellicht de beste voetballer, maar ook Ivan Perisic en Ante Rebic lieten zich ook opmerken in Rusland.

Toch gaan volgens de Kroatische bondscoach de meeste pluimen naar Luka Modric. "Hij is de beste speler van het toernooi en verdient het dan ook om die trofee te krijgen. Met Real Madrid speelde hij al een geweldig seizoen en hier perst hij er tot de laatste minuut nog eens alles uit. De teams vol sterren die op dit WK vertrouwden op hun grote namen, liggen allemaal al op het strand. Het gaat om eenheid, om samen vechten. Tien jaar lang was dat ook ons probleem: we hadden individueel geweldige spelers, maar geen team. Ik heb vooral geprobeerd een eenheid te smeden." Dat vertelde de bondscoach volgens HLN.

 

Poll: Is Luka Modric de beste speler van het WK?

TAGS  I  WK  I  Kroatië  I  Dalic

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024