Mourinho breekt Rode Duivels af na uitschakeling op WK

Mourinho breekt Rode Duivels af na uitschakeling op WK
Woensdag 11 juli 2018 - 13:42   I   door Redactie

José Mourinho haalt zwaar uit naar de Rode Duivels na afloop van de 1-0-nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale van het WK. De coach van Manchester United is WK-analist voor Russia Today.

"Mijn gevoel van tijdens de rust klopte”, aldus Mourinho. “Eén goal zou het verschil maken en de fysionomie van de match veranderen: België dat na de 1-0 meer initiatief nam en zo aan Frankrijk  ruimte gaf om te counteren.” 

“Ik denk en vind dat de Belgen naar huis moeten gaan met een slecht gevoel. Ze konden en moesten meer doen. Hazard niet - hij probeerde echt alles. Maar vele anderen verstopten zich in de laatste 25 minuten. Dat zijn spelers die veel beter kunnen dan dit. Ze waren er vanavond niet ‘on the big occasion’ (op het hoogste platform toen het erom spande, red.)."

Frankrijk van zijn kant was goed in de basiselementen van het voetbal: ze verdedigen goed, ze speelden compact. Na die goal controleerden ze. Varane (die Mourinho als trainer van Real nog naar Madrid haalde, red.) speelde een fastastische wedstrijd. Ik zag ook een goeie Pogba, een héél goeie. Bijzonder volwassen zoals hij speelde. 

Poll: Heeft Mourinho gelijk?

TAGS  I  Mourinho  I  Rode Duivels  I  Frankrijk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024