Moeten de Rode Duivels vanavond niet Mbappé, maar wel Dembélé vrezen?

Moeten de Rode Duivels vanavond niet Mbappé, maar wel Dembélé vrezen?
Dinsdag 10 juli 2018 - 14:35   I  

In aanloop naar de wedstrijd tussen België en Frankrijk ging het vaak over de snelheid van Kylian Mbappé. De jonge snaak maakte indruk op dit WK en wordt zelfs al in één adem genoemd met Pélé. Toch zijn er nog jongens die gevaarlijk zijn bij Frankrijk.

Zo mag ook Antoine Griezmann niet al te veel ruimte krijgen vanavond. De Franse topspeler is heel belangrijk voor Frankrijk, al schittert hij niet echt op dit WK. Toch bepaalt hij vaak het tempo bij de Fransen en de Belgen mogen hem dan ook niet laten voetballen.

"Ik vraag me wel af hoe België Griezmann zal opvangen. Die staat achter Giroud en loopt waar hij wil. Dat kan een probleem zijn voor de Belgische driemansdefensie. Maar het omgekeerde geldt ook: als Hazard de ruimte vindt tussen de linies en kan flitsen, is hij aartsgevaarlijk." Dat ziet Sporza-journalist en Eleven Sports-commentator Sirik Geffray.

Verrast Deschamps met Dembélé

De Fransen hebben trouwens nog een speedster op de bank zitten. Ousmane Dembélé moest het de voorbije wedstrijden stellen met een invalbeurt, maar hij kan de Rode Duivels wel pijn gaan doen op de flank. Al denkt de journalist niet dat Deschamps de jonge Fransman zal durven brengen.

"De enige mogelijke verrassing bij Frankrijk kan de opstelling zijn. Deschamps zal ook wel gezien hebben dat de snelheid van Douglas Costa problemen veroorzaakte bij de Belgen. Ousmane Dembélé zou dat ook kunnen, maar de kans dat Deschamps iets verandert, is klein."

Poll: Wie heeft de sterkste bank?

TAGS  I  Frankrijk  I  Rode Duivels  I  WK  I  Deschamps  I  Dembélé  I  Mbappé

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024